A-kasse er kun nødvendigt at have, hvis du står og mangler job, eller du ønsker at skifte karrieresti eller finde et andet job.

A-kasse er kun nødvendigt at have, hvis du står og mangler job, eller du ønsker at skifte karrieresti eller finde et andet job.

Her giver a-kassen, som du er meldt ind i dig nogle værktøjer til at håndtere dette og derved, præcisere din ansøgning og gøre den ekstra skarp. Det er selvfølgelig den ene del af det. Men den hjælper dig også, hvis du en dag bliver fyret eller generelt bare står uden job. Fordi hvordan får du så penge til at leve for? A-kasser er nemlig danskernes sikkerhedsnet for at kunne få dagpenge. Dvs. At hvis du står og mister dit job og ikke er medlem i en a-kasse, så kan du kun få kontant hjælp. Og hvordan er man stillet som kontanthjælpsmodtager? Skidt. For hvis du ejer noget af værdi i dit navn, som hus, bil opsparing, bliver du påtvunget at leve for det ind til du når under kontanthjælpsgrænsen. Samtidig hvis du er gift eller bor sammen med en anden, jamen så er de forsørgeforpligtede og vil sige, at deres økonomi samtidig har en indflydelse på om du kan få kontanthjælp. Dette er ikke en særlig fordelagtig situation at havne i og derfor kan det være fornuftigt at have et bedre alternativ og det er a-kasse. A-kassen sikrer dig nemlig at opretholde din levevis relativt, som hvis du var i job, så du kan fokusere på at søgejob og ikke har et hav af andre ting hængende over hovedet. Din dagpengesats varierer ud fra en række parametre. Et er din dagpenge varierer efter hvor meget du tjener og om du har været i fuldtidsarbejde eller deltid. Hertil skal du have arbejdet over en vis periode for at være berettiget til en højere dagpengesats. Ligeledes bliver din sats påvirket efter om du er forsørger, altså at du er far eller mor eller har ansvaret for en under 18 år. Alt dette er for at du har de fornødne midler til at komme igennem hverdagen. Det kræver, for at du kan få dagpenge, at du har været medlem i en a-kasse uafbrudt i et sammenhængende år optil den dag du får brug for dagpenge.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *