Undgå dårligt humør med friske faver i hjemmet

Gør dit hjem gæstfrit og smukt med maling

Vi går ind i en tid hvor vi med stor glæde kan begynde at invitere venner og familie på besøg igen. Det bliver en ren fornøjelse i de danske hjem, ja over hele kloden sådan set. Men efter et år med meget få sociale arrangementer, er der også mange hjem der nok kan bruge en kærlig hånd, inden dørene åbnes op på vid gab. Vi kender nok alle den tendens vi har til at rydde lidt mere op, og gøre lidt grundigere rent, når der kommer gæster. På samme måde vil vi denne gang, når vi endelig kan slappe af i forhold til corona, have en del at komme efter. Det vil vi tale mere om i denne lille artikel, og vi håber du kan finde lidt inspiration til dit eget hjem

Hvordan vil du gerne have dit hjem og liv?

Det forgangne år har været en rigtig god lejlighed til at se lidt indad, og spekulere over vores værdier og hvordan vi gerne vil leve især vores sociale liv. Stillet overfor en masse tid, og en masse begrænsninger rent socialt set, har vi fået chancen både for at se vores mønstre lidt udefra, og at ændre dem hvis vi har lyst. Her i Norden er vi ikke fantastisk gode til at få inviteret, og ofte har vi alle nogle propfyldte kalendere, der gør at det er umuligt at piske et selskab sammen med kort varsel. Dette skyldes måske også, at vi er forsigtige med at kombinere mennesker fra forskellige sociale grupper i vores liv. Man kan forestille sig at hvis man var spanier og inviterede en anden spanier til middag på fredag, og denne allerede havde en venneaftale denne aften, så ville han blot foreslå at han tog sin ven med, og alle ville være med på den. I Danmark er vi mere forsigtige med den slags, men det er måske på tide at vi ændrer vaner, for vi har nu mærket hvor vigtigt det sociale liv er for os.

Gør dit hjem flot

Når der nu skal inviteres venner én masse, så bør hjemmet også toptunes, så vi og gæsterne kan nyde de hyggelige aftener i fulde drag. Der er flere tilgange til dette, men vores anbefaling er at starte med at få malet et frisk lag maling. Det pifter og frisker op som intet andet, og giver god anledning til også at se på indretningen med friske øjne. Måske er alle møbler fine som de er, men så vil de i det mindste blive præsenteret på bedste vis, nemlig på baggrunden af nymalede vægge. Her er det bedst at alliere sig med et professionelt malerfirma, da man så kan være sikker på at resultatet bliver tilfredsstillende. Der er intet så trist som et mislykket gør-det-selv projekt. Men et veludført malerarbejde, det puster vitterligt nyt liv i et hjem, og sætter indboet i det bedste lys. Så er det bagefter bare om at få inviteret og nyde det frie, sociale liv til fulde.